Geen haast, neem je tijd
en geniet van je! reis

Hoe je als Young Professional soms vergeet om te genieten van waar je al staat .. 

Hier sta ik .. in Frankrijk op een berg vlakbij de Mont Blanc. Big smile, maar stiekem stond het zweet daar al behoorlijk op mijn rug. Ik had namelijk besloten om niet met mijn man en kids met de gondel de berg af te gaan, maar lopend. Ik had toch mijn charmante, bruine, stevige bergschoenen aan.

Wat bleek, het pad was stijl -heel stijl!-, verschrikkelijk onregelmatig, vol stof, gruis, kiezels en keien. Opperste concentratie dus om het pad te kunnen afdalen zonder al te grote uitglijers te maken. Ik was alleen maar bezig met afdalen en focus op wat ik ging doen als ik beneden was aangekomen (zwembad in!). En ineens realiseerde ik me dat ik nog geen moment van het uitzicht had genoten.


Zo gaat het soms ook met je werk (zeker als je als Young Professional net bent gestart). Dan ben je zo bezig met voldoen aan alle verwachtingen, goede keuzes maken, doorgroeien naar die ene functie dat je compleet vergeet om eens stil te staan bij wat je al hebt bereikt.

Sta dus af en toe eens stil. Geniet van je uitzicht en stel jezelf dan eens deze vragen:
* Wat heb ik al bereikt?
* Waar heb ik van genoten?
* Waar sta ik nu en hoe voel ik me daarbij?
* Gaat het pad wat ik nu bewandel me nog brengen naar waar ik ècht wil zijn?

Geen haast, neem je tijd en geniet van je reis!